Ohita navigaatio

Evondos on kasvun tiellä – tuotantotilat tuplaantuivat tänä vuonna

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 29.10.2020

Olemme viime vuosina panostaneet kasvuun ja kehitystyöhön. Tämä näkyy muun muassa Salossa sijaitsevien tuotantotilojen laajenemisena. Evondosin tuotantojohtaja Pekka Kytösaho kertoo prosessista tuotantotilojen laajennuksen takana.

Taustalla kasvavan organisaation tarpeet

Suunnittelutyö tuotantotilojen laajentamisen taustalla oli pitkään jatkunut prosessi, joka alkoi jo vuonna 2017.

’’Tiedostimme, että tulemme tarvitsemaan lisätilaa tuotannossa valmistusmäärien kasvun mahdollistamiseksi. Halusimme varautua tähän jo hyvissä ajoin’’, kertoo tuotantojohtaja Pekka Kytösaho.

Ajatus tuotantotilojen laajentamisesta konkretisoitui syyskuussa 2019, kun 800:n neliömetrin kokoinen tuotantotila vapautui käyttöömme samasta kiinteistöstä, jossa tuotantotilamme sijaitsivat. Jo sitä ennen alkoi projekti tilan suunnittelemiseksi ja käyttöönottamiseksi. Lopulta vuonna 2020 tila saatiin valmiiksi ja siellä aloitettiin tuotantotyöskentely.

’’Erityiskiitokset haluan antaa työntekijöillemme, jotka sitoutuivat tähän projektiin ihailtavalla tavalla. Heidän ansiostaan pystyimme siirtymään uusiin tiloihin keskeyttämättä tuotteidemme valmistusta. Se vaati osaamista ja kekseliäisyyttäkin, joten siitä suuret kiitokset!’’ Pekka iloitsee.

Uudet tilat tukevat tehokkuutta ja työhyvinvointia

Pekka kertoo, että uusissa, noin 1600:n neliömetrin tiloissa on työskennelty syksystä lähtien, ja siellä on viihdytty erinomaisen hyvin.

’’Uusissa työskentelytiloissamme on panostettu myös ergonomiaan – olemme muun muassa hankkineet säädettävät pöydät. Työhyvinvointikyselyissä olemme saaneet hyvää palautetta siitä, että täällä on hyvä tehdä töitä, niin ergonomian kuin ilmapiirinkin ansiosta.’’

Uudet tilat ovat mahdollistaneet useita laatuun liittyviä parannuksia, joista Pekka kertoo seuraavasti:

’’Laajentunut tuotantotila ja uudet pienemmät, pyörillä helposti siirrettävät, tuotantosolut mahdollistavat jatkuvan tuotannon virtauksen optimoinnin ja prosessin muuttamisen visuaalisemmaksi. Hallittavuus ja reagointinopeus paranevat.’’

’’Voimme myös paremmin visualisoida mahdollisia laatupoikkemia useammalla seurantataululla ja tuotannon monitorointiin käytetyillä näytöillä. Näin poikkeamiin pystytään reagoimaan nopeasti.’’

Myös tehokkuus ja tuottavuus ovat parantuneet uusissa tiloissa.

’’Uusien tilojen ja toimivan tilasuunnittelun myötä myös tehokkuutemme on kasvanut; tällä viikolla lähetimme tehtaalta ennätysmäärän lääkeannostelurobotteja. Tuottavuutemme on kasvanut merkittävästi siirryttyämme uusiin tiloihin’’, Pekka iloitsee.

’’Kehitys ei kuitenkaan lopu tähän, vaan pyrimme aina parempaan suoritukseen. Jatkuvalla kehittämisellä, yhteistyöllä ja analyytikalla kurkotamme yhä parempiin tuloksiin’’, Pekka summaa.

 

Jaa artikkeli