Siirry sisältöön

Evondosin tehdas 10-vuotta - Kehittäminen, laatu ja yhteishenki keskiössä

Evondosin tehdas 10-vuotta - Kehittäminen, laatu ja yhteishenki keskiössä

Evondos, Euroopan johtava automaattisten lääkeannostelupalvelujen tarjoaja, juhlistaa tänä vuonna merkittävää virstanpylvästään, kun yhtiön Salon tehdas täyttää kymmenen vuotta. Tänä aikana tehdas on kehittynyt ja kasvanut merkittävästi, panostaen vahvasti laatuun, kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen. Tämän kaiken saavuttamisessa tehtaanjohtaja Pekka Kytösaho on tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen terveysteknologian hyväksi.

Kasvu ja toiminnan kehittäminen

Evondosin tuotanto perustettiin huhtikuussa 2013. Pekalle oli annettu tehtäväksi perustaa tuotanto ja alussa hän oli tuotannon ainoa työntekijä, siivoten, suunnitellen ja valmistellen tuotantoa. Vuoden 2013 lopulla tehdas sai ensimmäisen tilauksensa, jolloin todettiin käytännössä tehtaan prosessien toimivuus. Pekan sanoin: ”Matka on ollut loistava ja ainutlaatuinen, varsinkin kun on päässyt aloittamaan täysin tabula rasa -tilanteesta. Matkan varrella olemme kohdanneet erilaisia esteitä, mutta ne on voitettu yhteistyön avulla.”

Evondosin tuotannon toimintaa on jatkuvasti kehitetty tehokkaammaksi. Nykyään yhden automaattisen lääkeannostelurobotin valmistusaika on alle puolet siitä, mitä vuonna 2014. Tehtaan tuotantomäärät ovat moninkertaistuneet vuosien varrella.

Kasvavan kysynnän myötä Salossa sijaitsevan tehtaan tilat ovat laajentuneet merkittävästi. Kytösaho aloitti toiminnan rakentamisen 540 neliömetrin tiloissa, jotka kuuluivat ennen entiselle Saloralle, myöhemmin Nokialle. Tämän jälkeen tuotannon tilat ovat kolminkertaistuneet. Seuraava laajennus on jo suunnitteilla. Alussa muutaman henkilön tiimillä aloittanut tehdas työllistää nykyään noin 90 tuotannon ammattilaista.

Panostaminen laatuun, kehitykseen ja kestävyyteen

Evondos on sitoutunut ympäristöystävällisyyteen ja kestävään kehitykseen. Merkittävä osa toimintaa on asiakkailta palautuvien laitteiden huolto ja kunnostus. Mikäli kunnostaminen ei ole mahdollista, otetaan talteen hyödynnettävissä olevat osat ja loput kierrätetään asianmukaisesti Salon Hyötykäyttö Oy:lla. Prosessissa metallit ja muovit erotellaan ja saatetaan uudelleen käyttöön. Ympäristöystävällisyys on kiinteä osa Evondosin toimintaa.

"Tuotekehitys on oikeastaan asunut tuotannossa", sanoo Pekka Kytösaho. Evondosin tuotekehitys tapahtuu tuotannon kanssa samassa rakennuksessa. Tämä luo hedelmällisen ympäristön, jossa syntyy molemminpuolista kehitystä ja yhteistä ideointia. On helpompaa ja nopeampaa kehittää tuotetta paremmaksi, kun sen toimivuutta voi testata saman tien.

Ennen uraa Evondosilla Pekka Kytösaho on tehnyt yli 20 vuotisen työuran Nokialla johtamisrooleissa, joissa korostuivat laatu ja jatkuva kehittäminen. Työssään Pekka korostaa jatkuvan parantamisen merkitystä ja faktapohjaista johtamista sekä pitää tärkeinä Lean-periaatteita, kuten 5S ja Standard Work. Tuotannon työntekijöiden tehtäväkierto eri tehtävissä on osa Evondosin toimintatapaa, jolloin yhtenäisten työohjeiden merkitys korostuu.

Pekka on tehnyt uskomattoman työn luotuaan Evondosin tuotannon tyhjästä. Tehtaalla aistii vahvan yhteishengen: asiakkaat, joilla on ollut mahdollisuus vierailla tuotannossa, ovat antaneet poikkeuksetta positiivista palautetta näkemästään ja kokemastaan, sekä laadusta että tehtaan ilmapiiristä.

”Oma tuotanto on lääkeannostelualalla ainutlaatuinen kilpailuetu, ja Salon tehdas on meille tärkeä käyntikortti” toteaa Eetu Koski, Evondosin toimitusjohtaja, ja jatkaa: ”Onnittelut Pekalle 10-vuotiaasta tehtaasta, on hienoa nähdä, miten kasvusuunnitelmat ovat tuottaneet osaamista, kilpailukykyä ja hyvinvointia Suomeen sekä tarvetta tuotannon kasvattamiselle edelleen.”

Lisätietoja:
Mikko Hyle, markkinointijohtaja
puh.: +358 40 700 6897


Evondos Group

Evondos Group on Euroopan johtava automaattisten lääkeannostelupalveluiden tarjoaja. Evondosin ainutlaatuinen lääkeannostelupalvelu tarjoaa ammattimaisille kotihoito-organisaatioille merkittäviä laatu- ja kustannushyötyjä. Palvelu varmistaa, että kotihoidon asiakkaat saavat oikeat lääkkeet oikeaan aikaan ja oikeana annoksena automaattisesti, mikä parantaa lääkehoidon laatua ja tukee itsenäistä elämää kotona.

Alkuvuodesta 2023 Evondos osti hollantilaisen Medidon, joka tarjoaa lääkeannostelupalvelua Hollannissa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa. Evondos Group työllistää yhteensä 300 työntekijää niin Pohjoismaissa kuin Hollannissakin ja palvelee päivittäin kymmeniä tuhansia käyttäjiä. Evondos Groupin pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja valtaosa sen toiminnoista sekä tuotantolaitokset sijaitsevat Salossa.

Jaa artikkeli