Siirry sisältöön

Tulevaisuutta tekemässä

Tulevaisuutta tekemässä

10 miljoonaa lääkepussia annettu, aivan uskomaton etappi. Kiitos mahtaville asiakkaillemme, kiitos meidän upealle tiimille ja kiitos kaikille Evondosin matkassa olleille, että olemme tässä tänään! On tärkeää, että tekemisessä on vahva yhteinen usko ja visio – sydän mukana. Se on ollut aina mukananne yhdessä tekemisen riemussa mutta myös takaraivossa voittamattomilta tuntuneissa haasteissa.

Mietin, kuinka moni käyttää jo palveluamme, kuinka monessa paikassa kuuluu päivittäin ”On aika ottaa lääke, paina nappia” suomeksi tai jollakin muulla kielellä. Tämä on jotain, mistä en uskaltanut edes haaveilla, jotain, mikä saa hiukan hämmentyneen hymyn kasvoilleni. Tavoite oli tulla isoksi ja merkittäväksi. Sitähän jo tällä mittakaavalla olemme. 

“Tämä on sitä tulevaisuutta”, kuulin ties monennen kerran, kun kerroin lääkeautomaatista erään kunnan kotihoidon päällikölle. Oli vuosi 2014, ja olimme juuri tulossa markkinoille Evondos®-palvelulla. Jo tähän mennessä olimme luoneet tulevaisuutta 7 vuotta - , jos aika lasketaan siitä, kun aloitin Tuotteistamiskoulutuksen Turun Yliopistossa, jossa idea syntyi. Aluksi ei ollut ajatusta luoda tulevaisuutta muuten kuin menestyksekkään opintokokonaisuuden muodossa, mutta siitä kehkeytyikin aivan erilainen tarina.

Taaksepäin katsoessa aika tuntuu vilahtaneen siivillä. Vasta eilenhän tuo tapaaminen oli. Silloin toteamus tulevaisuuden palvelusta tuntui iskulta vasten kasvoja. Tulevaisuuden palvelulla kun tarkoitettiin yleensä jotain, joka ei vielä moneen vuoteen ole käyttökelpoista tai vakavasti otettavaa. Pitkien päivien, loputtomilta tuntuneiden haasteiden ja  miljoonien eurojen tuotekehitysprojektin jälkeen olimme kärsimättömiä. Hoitomyöntyvyys on valtava ongelma. Hoitajilta menee valtavasti aikaa pillerien pyöritykseen, mikä on poissa asiakkaiden kanssa käytetystä ajasta. Olimmehan saaneet tällaista palautetta jo opiskeluprojektin aikana ja lukemattomissa asiakaskeskusteluissa. 

Suuri kysymys tässä onkin ajoitus. Ei riitä pelkästään, että me olemme valmiita. Myös maailman täytyy olla valmis. Toimme kotihoitoon teknologiaa, jota ei ollut ennen käytetty ja jolla on vastuullinen tehtävä. Luottamus täytyy ansaita. Tarvitaan lukematon määrä pilotteja ja kokeiluja, tapaamisia ja keskusteluja. 10 miljoonaa lääkepussia kertoo, että periksiantamattomuutemme ei ole ollut turhaa. Olemme lunastaneet paikkamme ja luottamuksen. Siitä aiomme myös pitää kiinni.

10 miljoonaa annettua lääkettä on tuonut mukanaan satoja lehtijuttuja ja tutkimuksia ympäri Pohjoismaita: Lukemattomat asiakkaat kokevat hyvinvointinsa parantuneen, olevansa enemmän arjessa kiinni. Eräs asiakas koki, että Evondos-palvelun saaminen käyttöön on parasta, mitä hänelle on tapahtunut aikoihin - toinen pystyi palaamaan töihin, kun oikea-aikaista lääkkeenottoa tuettiin meidän palvelulla. Hoitajat ovat kokeneet saavansa helpotusta kiireeseen ja helpotusta stressaaviin päiviin. Eräs kotihoidon johtaja sanoi, että he eivät olisi selvinneet kesästä ilman meidän palvelua, kun hoitajia ei saatu palkattua suhteessa kasvavaan asiakasmäärään. Olen ylpeä tästä palautteesta ja tuloksista, mitä olemme jo saavuttaneet. 

Kiitän luottamuksesta kaikkia teitä, jotka kiirehditte päivittäin kotihoidossa, kotihoidon asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja tietenkin koko mahtavaa Evondos-tiimiä. Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta kympin kerrointa ja 100 miljoonaa. 
 

Mika Apell on Evondosin perustaja.

Jaa artikkeli