Siirry sisältöön

Katsaus kuluneeseen vuoteen – millä eväillä vuoteen 2021?

Katsaus kuluneeseen vuoteen – millä eväillä vuoteen 2021?

Kulunut vuosi on ollut useallakin tavalla poikkeuksellinen, eikä yllättäviltä
käänteiltä olla vältytty. Kun reilu vuosi sitten katselimme räjähteleviä ilotulitteita taivaalla ja laskimme sekunteja seuraavalle vuosikymmenelle, ei meistä kukaan olisi voinut uskoa, millainen muutosten vuosi olisi edessä.  

Vuosi 2020 jäänee historiankirjoihin poikkeusvuotena, joka opetti meidät pärjäämään epävarmuuden ja ennakoimattomuuden keskellä. Vuoteen mahtui kuitenkin myös onnistumisia, ja tässä kohtaa onkin hyvä hetki pohtia, millaisten oppien kanssa siirrymme vuoteen 2021. 

Kotihoidossa terveyden merkitys korostui tänä vuonna, ja vuosi osoittikin konkreettisesti, miten haavoittuvaa ja tärkeää asiakkaiden terveys on. Monien kuntien kotihoidossa jouduttiin todella venymään poikkeusolojen keskellä. Uusia työtapoja otettiin käyttöön ketterästi ja ennakkoluulottomasti. Tartuntariskin vähentämisessä digitalisaatio ja robotiikka toimivat tärkeässä roolissa, mahdollistaen uusia, turvallisia kotihoidon toimintatapoja. Poikkeusoloissa laatu ja luotettavuus ovat korostuneet yhä enemmän.

Vaikka kuluneena vuotena fyysiset etäisyydet kasvoivat, koen poikkeusaikojen tuoneen meitä lähemmäs asiakkaitamme. Olemme saaneet toimia tukenanne näinä poikkeuksellisina aikoina ja auttaa teitä ottamaan terveysteknologiaa käyttöön turvallisesti sekä kehittäneet etäkoulutusmahdollisuuksia. Me Evondosilla olemme kaikki tekemässä töitä sen eteen, jotta voimme käsi sydämellä sanoa onnistuneemme mahdollistamaan kotihoidon asiakkaille itsenäisen elämän kotona. 

Yrityksemme arvot ovat tänä vuonna joutuneet kovaan testiin kotihoidon muuttuneessa arjessa, ja olemmekin useammalle arvollemme saaneet vuoden aikana uusia merkityksiä, joista esimerkkeinä seuraavat:

Asiakas ensin – Asiakas on kaiken toimintamme keskiössä, ja asiakkaidemme onnistumiset ovat meille suurimpia onnistumisia. Olemmekin ilolla seuranneet, miten lääkeannosteluroboteistamme on ollut hyötyä ja iloa näin koronavuoden keskellä.

Can do -asenne – Joustavuus ja uudet työtavat korostuivat poikkeusvuonna – oikealla asenteella kaikki esteet on mahdollista ylittää! 

Yhdessä – Kulunut vuosi osoitti, että vaikka fyysiset etäisyydet kasvoivat, tulimme lähemmäksi asiakkaitamme ja toisiamme. Tämä vahvistaa, että yhteen hiileen puhaltamalla mikään ei ole mahdotonta.

Jatkuva parantaminen – Pyrimme päivittäin olemaan parempia ja kehittymään työssämme, ja kuluneena vuonna olemme pyrkineet löytämään uusia, ketteriä toimintamalleja voidaksemme palvella asiakkaitamme yhä paremmin.

Näistä elementeistä on uusi vuosi 2021 kaikkine haasteineen rakennettu – ja kenties jotain uuttakin on Evondosilta luvassa!

Lämpimät kiitokset kuluneesta vuodesta ja onnistuneesta yhteistyöstä! 

Kirjoittaja toimii Evondos Oy:n toimitusjohtajana.
 

Jaa artikkeli