Siirry sisältöön

Päivitykset verkon yli - se on viimein totta!

Päivitykset verkon yli - se on viimein totta!

Vietimme pienen juhlahetken, kun viimeinen lääkeannostelupalvelumme muistitikkupäivitys lähti asiakkaalle. Tästä lähtien päivitykset tehdään verkon yli. Juhlaan on aihetta myös asiakkaillamme, sillä päivitysten lataaminen verkon yli etäpäivityksenä merkitsee vaivattomuutta ja helppoutta. Samalla palvelumme varmuus edelleen kasvaa. Iso, odotettu ja toivottu muutos.

Voi kysyä, että miksi vasta nyt? Olisimme halunneet muistitikuista eroon aikaisemmin. Kaikki odottivat sitä kovasti. Vastaus juontaa juurensa start-up-maailmaan. Aikaa ja rahaa on rajallisesti. Start-up -yritys kamppailee joka päivä selviämisestään. Start-upissa tehdään ne toimet, joihin on varaa ja jotka ovat kasvulle välttämättömiä. Kaikki muu joutuu odottamaan. Niin kävi valitettavasti tässäkin. Iso kiitos kärsivällisille asiakkaillemme.

Kasvun myötä verkon yli tapahtuvista päivityksistä tuli välttämättömyys. On täysin eri asia käydä päivittämässä kymmenen laitetta palvelun käyttöä aloittavassa kunnassa kuin satoja laitteita palvelun laajentuessa. Tämä on nykypäivää. Olemme kasvuyritys. Olemme mukana useissa laajoissa käyttöönotoissa. Etäpäivitys luo sille edellytyksiä ja auttaa meitä karistamaan viimeisiä rippeitä start-up -viitasta harteiltamme.

Etäpäivitettävyys on tärkeä asiakkaidemme lisäksi myös meille. Samalla kun se helpottaa asiakkaidemme elämää, se helpottaa lääkeannostelurobottien hallintaa, saamme päivityssyklin nopeammaksi ja voimme nopeammin tuoda asiakkaillemme uusia tärkeitä ominaisuuksia ja parantaa palvelumme toimintavarmuutta entisestään.

Hyvänkin palvelun pitää kehittyä. Kun aallonharjalle on päässyt, tarvitaan työtä siellä pysymiseen.

Robotin etäpäivitettävyys oli iso, lähes vuoden kestänyt projekti, jota asiakaspalvelutiimimme on tehnyt yhteistyössä tuotekehitystiimimme kanssa. Kuukausiin on mahtunut useita testejä, verifiointeja ja validointeja. Lopuksi valmis päivitys testattiin vielä muutaman asiakkaamme kanssa käytännössä.

Etäpäivitettävyys on otettu todella hienosti vastaan. Parin kuukauden aikana olemme päässeet jo lähelle 80 prosentin käyttöastetta. Enää ei olla kaukana sadasta prosentista, mutta vielä pitää hetki ponnistella viimeisten muistitikkujen kanssa. Sitten kaikki robotit ovat valmiit ensimmäistä etäpäivitystä varten. Se onkin jo aivan nurkan takana.

Jaa artikkeli