Ohita navigaatio

Evodos ja vaikuttavuus SiunSotessa – Vesa Tiitolan tutkimusraportti on nyt julkaistu

Blogi | 03.06.2021

Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija Vesa Tiitola tutki Evondos-palvelun vaikuttavuutta Siun Sotessa. Aineistona tutkimuksessa hyödynnettiin Siun soten toiminnanohjausjärjestelmän käyntidataa aikavälillä 01/2018-03/2020. Tutkimuksen keskiössä olivat  Evondos-palvelun avulla saavutetut operatiiviset vaikutukset kotihoidon toteutuksessa, ja siten myös kuormituksessa.

Vierasblogi: Annetaan hoitajien keskittyä hoitotyöhön

Blogi | Eetu Salunen | 23.03.2021

Sote-konsultti, kirjailija ja lääkäri Eetu Salunen jakaa vierasblogissa ajatuksiaan hoitajapulasta ja siitä, miten terveysteknologia voi toimia kuntien ja kuntayhtymien apuna. Eetu pohtii blogissaan, mitä kävisikään, jos robotti hoitaisi lääkkeenjakokäynnit ja hoitajien annettaisiin keskittyä hoitotyöhön.

Soitettaisiinko samassa orkesterissa?

Blogi | 05.03.2021

Evondosilla aluemyyntipäällikkönä työskentelevä Satu Kellander jakaa blogikirjoituksessaan ajatuksia sosiaali- ja terveysjohtamisesta – miltä kuulostaisikaan orkesteri, jossa soittajina ja laulajina ovat yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiot?

Katsaus kuluneeseen vuoteen – millä eväillä vuoteen 2021?

Blogi | Eetu Koski | 14.12.2020

Kulunut vuosi on ollut useallakin tavalla poikkeuksellinen, eikä yllättäviltäkään käänteiltä olla vältytty. Kun reilu vuosi sitten katselimme räjähteleviä ilotulitteita taivaalla ja laskimme sekunteja seuraavalle vuosikymmenelle, ei meistä kukaan olisi voinut uskoa, millainen muutosten vuosi olisi edessä.

Miksi terveysteknologian käyttöönotto epäonnistuu?

Blogi | Markus Mäkelä | 03.12.2020

Terveysteknologian ja uusien innovaatioiden säästöpotentiaali sosiaali- ja terveydenhuollossa on tunnistettu jo vuosia sitten. Kuitenkin esimerkkejä onnistuneista, laajoista käyttöönotoista on vielä tänäkin päivänä vain hyvin rajallinen määrä – siitäkin huolimatta, että sote-alan toimijoille on tarjolla huima määrä ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Kokemukseni mukaan tämä ei johdu siitä, että hoito-organisaatioilta puuttuisi intoa kokeilla uusia teknologioita, vaan siitä, että suurin osa käyttöönotoista syystä tai toisesta epäonnistuu.

Koronakevään opit?

Blogi | Eetu Koski | 17.06.2020

Suuret muutokset ovat sävyttäneet alkaneen vuosikymmenen ensimmäistä kuutta kuukautta. Nyt juhannuksen häämöttäessä on hyvä hetki pysähtyä tarkastelemaan, mitä kuluneen vuosipuolikkaan tapahtumat ovat merkinneet meille ja asiakkaillemme.