Siirry sisältöön

Laadukasta kotihoitoa lääkeannostelurobottien avulla Vaasassa

Laadukasta kotihoitoa lääkeannostelurobottien avulla Vaasassa
Pohjanlahden rannalla sijaitseva Vaasan kaupunki on valtakunnallinen edelläkävijä kotona asumisen palveluissa sekä niiden turvaamisessa. Vaasassa kotihoidon johtajana toimivan Paula Olinin mukaan laadukasta kotihoitoa pidetään yllä modernilla lääkerobotiikalla.
 


”Evondosin lääkeroboteista on ollut paljon hyötyä ja iloa Vaasan kaupungille. Lääkerobotit ovat parantaneet meillä lääketurvallisuutta ja olemme voineet kohdentaa hoitajaresurssejamme sinne, missä on ollut eniten tarvetta”, Paula kertoo.
 

Lääkerobotiikka tehostaa ja turvaa kotihoidon toimintaa

Vaasan kaupungin tavoitteena on se, että ikäihmiset pystyisivät asumaan kodeissaan turvallisesti mahdollisimman pitkään. Resurssipulasta kärsivä kotihoito löysi lääkeroboteista merkittävää apua asiakkaiden omatoimisuuden tukemiseen.

”Lääkerobotiikka oli luonnollinen askel eteenpäin digitaalisuuden lisäämiseksi, sillä meillä on samat resurssipulaa koskevat haasteet kuin muuallakin Suomessa. Lääkerobottien ansiosta hoitajakäynnit ovat kotihoidon piirissä vähentyneet noin 1000 käyntiä kuukaudessa. Asiakkaamme eivät myöskään tarvitse palveluseteleitä yhtä paljon kuin ennen”, Paula kuvailee.

Vaasan kaupungin iloksi sekä kotihoidon asiakkaat että hoitajat ovat olleet tyytyväisiä uusiin lääkerobotteihin. Kunnalliselle kotihoidolle on ensiarvoisen tärkeää, että robottien avulla asiakkaiden omatoimisuus voidaan mahdollistaa turvallisuudesta tinkimättä.

Asiakkaamme osaavat ottaa lääkkeet itsenäisesti robotista, ja lääketurvallisuus on parantunut huimasti. Totesimme pilotin aikana, että yhdelläkään lääkerobottia käyttävällä ihmisellä ei ollut ainuttakaan lääkevirhettä. Tämä on huima parannus verrattuna entiseen”, Paula ylistää.
 

Palvelualttiit kumppanit opastavat robotiikan maailmaan

Länsirannikolla sijaitsevassa Vaasan kaupungissa kotihoidon asiakkaat puhuvat sekä suomea että ruotsia, joten monikielisyys oli tärkeä kriteeri uutta lääkerobotiikkaa valittaessa. Paulan mukaan Evondos vastasi Vaasan kaupungin tarpeisiin kaksikielisellä tuotteellaan, jonka käyttöönotto sujui ongelmitta palvelualttiin henkilökunnan tukemana.

”Valitsimme Evondosin, koska se vastasi niihin ominaisuuksiin, joita etsimme laitteelta. Sen lisäksi että lääkerobotti toimii sekä suomen että ruotsin kielellä, se on myös soveltuvainen käytössämme oleviin lääkepusseihin”, Paula kertoo ja jatkaa:

”Parasta yhteistyössä on ehdottomasti ollut Evondosin palvelualttius. Pilotin aikana meillä oli koko ajan tunne siitä, ettemme ole yksin asian kanssa. Yhteistyömme on ollut hyvää alusta asti ja Evondosilla on todellisia huipputyyppejä töissä, joilta saamme nopeasti vastauksia kysymyksiin.”

Nainen istuu tuolissa ja hymyilee
Jaa artikkeli