Siirry sisältöön
Palvelumme

Kotihoidon asiakkaat

Miten Evondos-palvelu toimii

Evondosin lääkeannostelurobotti ohjaa kotihoidon asiakkaan ottamaan aina oikean lääkkeen oikeana annoksena ja oikeaan aikaan. Palvelu käyttää apteekin tarjoamaa koneellista annosjakelua. Robotti lukee annospussin tekstikentistä lääkkeen antamisajankohdan ja toimii sen mukaisesti.

Lääkkeen ottamiseen robotti ohjaa sekä ääniopastein merkkiäänellä ja puheella että merkkivalolla ja laitteen näytöllä olevalla opastuksella. Evondos Annan ja Evondos VideoMedin avulla hoitaja voi vapauttaa lääkkeet saataville videopuhelun aikana ja sekä vahvistaa lääkkeenoton.

Mikäli lääkeannos jostain syystä jää ottamatta, robotti siirtää ottamattoman lääkeannoksen lukittuun lääkesäilöön, jotta lääketurvallisuus ei vaarannu. Hoito-organisaatio saa robotilta viestin tapahtuneesta ja tieto kirjautuu myös järjestelmän lokitietoihin. Lukitusta lääkesäiliöstä lääkkeen saa vain hoitaja. Hoito-organisaatio ja hoitajat voivat seurata lääkehoidon toteutumista reaaliajassa hallintajärjestelmästä.

Evondos-palvelu tukee itsenäistä elämää kotona, asiakkaiden ei tarvitse odottaa lääkkeitä hoitohenkilökunnalta, vaan voi elää elämäänsä omien rutiiniensa mukaan. Robotin käyttö on nostanut käyttäjien lääkehoitomyöntyvyyden (medical adherence) huippulukemiin: yli 99 prosenttiin.

Evondos on käytössä lähes kaikilla hyvinvointialueilla Suomessa. Mikäli haluat robotin käyttöösi, tiedustele asiaa omalta palveluntarjoajaltasi.

 

1.

medicine-dispenser-evondos-img-6-1000px

 

Saat palveluntarjoajaltasi oman lääkeannostelurobotin, joka muistuttaa sinua lääkkeenotosta ja antaa sinulle oikeat lääkkeet, oikeaan aikaan. Robotti säilöö lääkkeesi turvallisesti ja toimii kuten lukittu lääkekaappi. Voit asettaa robotin sinulle sopivaan paikkaan, kuitenkin pistorasian läheisyyteen.

2.

medicine-dispenser-evondos-img-7-1000px

 

Hoitohenkilökunta täyttää robotin apteekin tarjoamilla valmiiksi pakatuilla henkilökohtaisilla lääkeannospusseilla. Robotti tarkastaa, että täytetyt annospussit ovat juuri sinun. Robotti lukee myös pussin tekstikentistä lääkkeen antamisajankohdan ja toimii sen mukaisesti.

3.

medicine-dispenser-evondos-img-2-1000px

 

Kun on aika ottaa lääke, robotti ilmoittaa asiasta. Isokokoinen nappi muuttuu vihreäksi ja sitä painamalla robotti antaa oikean lääkepussin.

4.

medicine-dispenser-evondos-img-5-1000px

 

Robotti leikkaa valmiiksi viillon lääkepussin sivuun, helpottamaan lääkkeenottoasi. Ota lääkkeet pois pussista ja seuraa robotin ohjeistusta lääkkeenotossa.