Ohita navigaatio

Vanhat ohjeet pätevät edelleen Evondos-lääkeannostelurobotin puhdistamisessa

Uutiskirjeen jutut | 13.05.2020

Hyvän hygienian merkitystä ei voi koskaan liikaa korostaa, mutta nyt koronaviruksen aikana siitä käydään jatkuvasti vilkasta keskustelua ja erilaista ohjeistusta tuntuu tulevan moneltakin eri suunnalta. Riittävästä hygieniasta, suojavarusteiden käytöstä ja tarpeellisista desinfiointitoimenpiteistä huolehtiminen korostuu entisestään työskenneltäessä niinkin selkeän riskiryhmän kuin kotihoidon asiakkaiden kanssa. Mutta nytkään koronaepidemian jyllätessä ei ole tarvetta muuttaa Evondos-lääkeannostelurobotin puhdistusohjeita sitä vaihdettaessa asiakkaalta toiselle. Samat vanhat hygieniahoitajan tarkistamat ja hyväksymät ohjeet pätevät edelleen.

Evondos-lääkeannostelurobotti puhdistetaan huolellisesti ulkopuolelta puhdistusaineella ja nihkeällä liinalla, ei märällä. Puhdistusaineena voi käyttää alkoholipohjaisia, desinfioivia puhdistusaineita tai mietoa saippualiuosta.

Liuotinpitoisia aineita ei tule käyttää pyyhkimiseen sillä ne pilaavat robotin pinnan. Kaiutinritilän ja lääkekorttikotelon voi irrottaa ja tiskata miedolla pesuaineella kunhan vain ritilän muistaa kuivata ennen sen takaisin asentamista.

Koneen sisäosia ei tarvitse puhdistaa, joten muita toimenpiteitä ei tarvita. Lääkesäiliötä täytettäessä taas riittää, kun toimitaan hyvää käsihygieniaa noudattaen ja oman organisaation antamien ohjeiden mukaan. Evondos-lääkeannostelurobotin puhdistusohjeet löytyvät kirjallisina myös robotin käyttöohjeista.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Terveysteknologiayritys Evondos saa uuden kumppanin Verdanesta vahvistamaan kotihoidon kehitystä Pohjoismaissa

Tiedotteet | Eetu Koski | 07.05.2020

SALO/OSLO – Verdane, Pohjois-Eurooppalaisten kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut sijoittaja, sijoittaa terveysteknologiayritys Evondosiin. Suomalainen Evondos on Pohjoismaiden markkinajohtaja kotihoidon asiakkaille suunnatuissa lääkeannostelupalveluissa. Potilasturvallisuus ja Evondos palvelun luotettavuus mahdollistavat kotihoidon asiakkaalle itsenäisen elämän kotona.

Evondosin asiakastiedote asiakastuesta ja etäkoulutusmahdollisuuksista

Tiedotteet | Leena Manner | 19.03.2020

COVID-19-virus on ajanut maamme poikkeustilaan. Virus on haitallinen ja erittäin vaarallinen ikäihmisille ja pitkäaikaissairaille. Sen vuoksi hallitus on asettanut merkittäviä, meidän kaikkien elämään vaikuttavia rajoitteita riskiryhmien suojelemiseksi. Me kaikki teemme nyt yhdessä parhaamme suojellaksemme näitä riskiryhmiä.

Muistitikut historiaan, lääkeannostelurobotit päivitetään etänä

Tiedotteet | Suvi Rannikko | 25.11.2019

Evondosin lääkeannostelurobotit päivitetään tästä lähtien etänä eikä hidasta ja vaivalloista muistitikulla tapahtuvaa päivitystä tarvita.