Ohita navigaatio

Hyvää, tiivistä yhteistyötä

Uutiskirjeen jutut | 28.11.2019

”Yhteydenpito Evondosin kanssa on todella tiivistä. Usein soittelemme viikoittain, joskus tiiviimminkin,” lääkeannostelupalvelusta Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiteessa vastaava lähihoitaja Miia Konu kertoo.

Soiteessa on tänä vuonna ryhdytty hyödyntämään Evondosin lääkeannostelupalvelua . Vuoden aikana palvelupakettien määrä on kasvanut tuntuvasti ja alueella on tällä hetkellä reilut 60 palvelupakettia käytössä.

”Tarkoituksenamme on lisätä käyttöä vielä tästä, sillä meillä on kuntayhtymän alueella vielä täysin valtaamattomia alueita eikä käyttö vielä ole muutenkaan saavuttanut lakipistettään, Konu jatkaa.

Ruotsinkielinen koulutus onnistuu

Yhteistyö Evondosin kanssa on Konun mukaan sujunut hyvin. Apua on saanut aina tarvittaessa ja yhteydenpito on ollut mutkattoman helppoa.

”Evondos ei selvästikään jätä asiakastaan yksin eikä pulaan. Ongelmia, jos sellaisia ilmenee, ratkotaan aktiivisesti ja yhdessä. Apua saa matalalla kynnyksellä. Isoja ongelmia meillä ei ole ollutkaan, joitain laitteita on vikaantuneina jouduttu vaihtamaan, siinä kaikki.”

Hyvä esimerkki luovasta ongelmanratkaisuhalusta on Miia Konun mielestä tapa, jolla Evondos auttoi ruotsinkielisillä alueilla asiakasvalintojen tekemisessä. Paikalle auttamaan tuotiin Evondosin kouluttaja Ruotsista.

”Soite on kaksikielinen kuntayhtymä, meillä on alueita, joilla ruotsia puhuvat joko henkilöstö, asiakkaat tai molemmat. Silloin on hienoa, että he saavat omalla äidinkielellään ohjauksen palveluun. Olen saanut tästä paljon kiitosta henkilöstöltämme.”

Selvitettyä vaikuttavuutta, hienoja tuloksia

Soitessa Evondos-palvelun avulla halutaan paitsi lisätä lääkehoidon turvallisuutta kotihoidossa, myös tehostaa toimintoja. Erityisenä tavoitteena Evondos-palvelun avulla on aamuruuhkien purkaminen sekä mahdollisuus myöhentää asiakkaiden tulemista kotihoidon palveluiden piiriin.  

”Olemme Evondosin kautta saaneet Tampereen yliopiston tutkijoita kanssamme selvittämään palvelun vaikutuksia kotihoidon työprosesseihin. Palvelun pilottivaiheessa katsoimme vaikutuksia käyntimääriin ja saimmekin varsin erinomaiset tulokset: 10 asiakkaan pilotissa voitiin vähentää 336 käyntiä kuukaudessa.”

”Nyt jatkamme selvittämällä palvelun käyttöönoton vaikutuksia työprosessien uudistamiseen ja aamuruuhkien purkamiseen. Dataa on jo kerätty, odotamme analyysiä ja johtopäätöksiä suurella mielenkiinnolla. Tutkijoiden saaminen avuksi on sekin hieno esimerkki hyvästä kumppanuudesta,” Konu vetää yhteen.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Muistitikut historiaan, lääkeannostelurobotit päivitetään etänä

Tiedotteet | Suvi Rannikko | 25.11.2019

Evondosin lääkeannostelurobotit päivitetään tästä lähtien etänä eikä hidasta ja vaivalloista muistitikulla tapahtuvaa päivitystä tarvita.

Evondos uusinut nettisivunsa

Tiedotteet | Leena Manner | 06.06.2019

Lääkeannostelupalvelua lähinnä kunnille ja kuntayhtymille tarjoava Evondos Oy on uudistanut nettisivunsa. Sivuilla keskeistä on palvelun vaikuttavuus – mitä palvelu mahdollistaa tilanteessa, jossa kotihoito kamppailee riittämättömien resurssien, sijais- ja laatuongelmien kanssa.

Kauppalehden kymmenen vuotta kasvun juhlaa – Evondos Lounais-Suomen kovin kasvaja 2018

Tiedotteet | Leena Manner | 22.05.2019

Kauppalehti järjestää kymmenennen Kasvajat -kiertueen toukokuussa 2019 viidellä eri paikkakunnalla Oulussa, Jyväskylässä, Tampereella, Turussa ja Helsingissä. Kauppalehti palkitsee jokaisella paikkakunnalla alueen parhaat kasvuyritykset. Lounais-Suomen parhaana kasvuyrityksenä palkitaan lääkeannostelupalvelua kotihoidon palveluorganisaatioille tarjoava Evondos Oy.