Ohita navigaatio

Viestittelytoiminto ja mobiiliapplikaatio avuksi korona-aikana

Päivitykset | 20.04.2020
Kuin hoitaja olisi arjessa mukana

Kotihoito on kovien paineiden alla näinä aikoina. Asiakkaista, jotka kaikki kuuluvat riskiryhmiin usein useammallakin tavalla, pitää huolehtia, mutta samalla jokainen käynti on iso riski tartunnoille puolin ja toisin. Teknologia tulee onneksi tässäkin avuksi!

Outi Koivumäki ja Eetu Tanninen Evondosin asiakaspalvelusta kertovat, että näin korona-aikana viestittelytoiminnon ja mobiiliapplikaation avulla asiakkaaseen voidaan pitää yhteyttä ilman varsinaista käyntiä.

”Kotihoidon asiakkaista monet ovat eristyksissä läheisistään tai heille kotihoito on ainoa kontakti ulkomaailmaan. On luonnollista, että moni kotihoidon asiakas on peloissaan niin omasta kuin läheistensä turvallisuudesta. On hienoa, että palvelumme taipuu avuksi tässäkin tilanteessa,” Outi Koivumäki toteaa.

Yhteyttä asiakkaisiin viestien avulla

Viestittelytoiminnon avulla voidaan pitää yhteyttä kotihoidon asiakkaaseen monella tavalla. Useimmiten käytetty viestitoiminto on muu lääkeilmoitus -viesti, joka muistuttaa muusta otettavasta lääkkeestä. Palvelun avulla voidaan lähettää myös tavallisia tervehdyksiä, kuten merkkipäiväonnitteluja, muistuttaa vedenjuonnista kuumana kesäpäivänä tai patistaa pienelle kävelylle.

”Viestittelytoiminnon käyttö on vielä kovin varovaista”, Outi Koivumäki kertoo ja mainitsee syyksi sen, että käyttöönoton yhteydessä keskitytään, ja hyvä niin,  usein lääkejakeluun. Viestittelytoimintoon aktivoidutaan yleensä sitten, kun palvelun kanssa on totuttu toimimaan. Silloin on jälleen aika opetella jotain uutta.

Asiakasvalinta tässäkin tärkeää

”Viestittelytoiminnonkin kohdalla pitää asiakasvalinta tehdä huolella. Ihan kaikille kotihoidon asiakkaille, joilla lääkeannostelurobotti on hyvin käytössä viestittelytoiminto ei sovi. Asiakkaan pitää ymmärtää viestit ja mistä ne tulevat. Joillekin ne saattavat herättää pelkoa ja hämmennystä,” Koivumäki kertoo.

”Hoitajat tuntevat asiakkaansa ja kun Evondos-palvelu ja sen käyttö on jo tuttua, he pystyvät kyllä arvioimaan, kenelle viestittelytoiminto sopii”, Tanninen jatkaa.

Itä-Suomesta hyviä esimerkkejä

Outi Koivumäki kertoo esimerkit Itä-Suomesta: Ylä-Savon ja Siun Soten kuntayhtymistä. Molemmissa on viestittelytoimintoa otettu Evondos-palvelun laajan käyttöönoton jälkeen käyttöön, hyvin kokemuksin.
Liikkeelle on lähdetty varovaisesti. Viestittely alkaa omahoitajan viesteillä, vähitellen myös muut hoitajat tulevat mukaan.

”Ylä-Savosta kuulimme mukavan asiakaskommentin viestittelytoiminnon käytöstä: On kuin hoitaja olisi mukana arjessa, vaikkei olekaan läsnä,” Koivumäki kertoo.

Vastuuhenkilö vie perille

Sekä Tanninen että Koivumäki toteavat, että niin käyttöönotto kuin viestittelytoiminto vaativat sitoutumista ja paneutumista. Työtä helpottaa, jos käyttöönottoa edistää vastuuhenkilö.

”Monissa isoissa kunnissa tai kuntayhtymissä on etähoivan vastuuhenkilö, teknologiaohjaaja, teknologiavastaava tai jollain muulla nimikkeellä toimiva henkilö, jonka tehtävänä on viedä käyttöönottoja eteenpäin. Malli toimii ja tuo selvästi hyötyä prosesseihin: käyttöönotot ovat sujuvia ja asiat rullaavat,” Tanninen kiittää.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Panostuksia teknologia- ja tuotekehitykseen: Ville Saarainen aloitti Evondosin teknologiajohtajana

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 31.08.2020

Teknologia- ja tuotekehitys on terveysteknologia-alalla ensisijaisen tärkeää ja pyrimme Evondosilla panostamaan siihen, että toimintamme kehittyy jatkuvasti. Osana panostuksiamme teknologioiden ja tuotteidemme kehitykseen, Evondosilla aloitti 10.8.2020 uusi teknologiajohtaja, DI Ville Saarainen.

Terveysteknologiayritys Evondos saa uuden kumppanin Verdanesta vahvistamaan kotihoidon kehitystä Pohjoismaissa

Tiedotteet | Eetu Koski | 07.05.2020

SALO/OSLO – Verdane, Pohjois-Eurooppalaisten kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut sijoittaja, sijoittaa terveysteknologiayritys Evondosiin. Suomalainen Evondos on Pohjoismaiden markkinajohtaja kotihoidon asiakkaille suunnatuissa lääkeannostelupalveluissa. Potilasturvallisuus ja Evondos palvelun luotettavuus mahdollistavat kotihoidon asiakkaalle itsenäisen elämän kotona.

Evondosin asiakastiedote asiakastuesta ja etäkoulutusmahdollisuuksista

Tiedotteet | Leena Manner | 19.03.2020

COVID-19-virus on ajanut maamme poikkeustilaan. Virus on haitallinen ja erittäin vaarallinen ikäihmisille ja pitkäaikaissairaille. Sen vuoksi hallitus on asettanut merkittäviä, meidän kaikkien elämään vaikuttavia rajoitteita riskiryhmien suojelemiseksi. Me kaikki teemme nyt yhdessä parhaamme suojellaksemme näitä riskiryhmiä.