Ohita navigaatio

Vanhat ohjeet pätevät edelleen Evondos-lääkeannostelurobotin puhdistamisessa

Päivitykset ja vinkit | 13.05.2020

Hyvän hygienian merkitystä ei voi koskaan liikaa korostaa, mutta nyt koronaviruksen aikana siitä käydään jatkuvasti vilkasta keskustelua ja erilaista ohjeistusta tuntuu tulevan moneltakin eri suunnalta. Riittävästä hygieniasta, suojavarusteiden käytöstä ja tarpeellisista desinfiointitoimenpiteistä huolehtiminen korostuu entisestään työskenneltäessä niinkin selkeän riskiryhmän kuin kotihoidon asiakkaiden kanssa. Mutta nytkään koronaepidemian jyllätessä ei ole tarvetta muuttaa Evondos-lääkeannostelurobotin puhdistusohjeita sitä vaihdettaessa asiakkaalta toiselle. Samat vanhat hygieniahoitajan tarkistamat ja hyväksymät ohjeet pätevät edelleen.

Evondos-lääkeannostelurobotti puhdistetaan huolellisesti ulkopuolelta puhdistusaineella ja nihkeällä liinalla, ei märällä. Puhdistusaineena voi käyttää alkoholipohjaisia, desinfioivia puhdistusaineita tai mietoa saippualiuosta.

Liuotinpitoisia aineita ei tule käyttää pyyhkimiseen sillä ne pilaavat robotin pinnan. Kaiutinritilän ja lääkekorttikotelon voi irrottaa ja tiskata miedolla pesuaineella kunhan vain ritilän muistaa kuivata ennen sen takaisin asentamista.

Koneen sisäosia ei tarvitse puhdistaa, joten muita toimenpiteitä ei tarvita. Lääkesäiliötä täytettäessä taas riittää, kun toimitaan hyvää käsihygieniaa noudattaen ja oman organisaation antamien ohjeiden mukaan. Evondos-lääkeannostelurobotin puhdistusohjeet löytyvät kirjallisina myös robotin käyttöohjeista.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Financial Times: Evondos Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten listalla

Tiedotteet | 02.03.2021

Maailman johtava talousjulkaisu Financial Times on noteerannut suomalaisen Evondosin Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten listalle. Financial Times julkaisee vuosittain tutkimusyhtiö Statistan kokoaman FT-1000-listan tuhannesta Euroopan nopeimmin kasvaneesta yrityksestä. 

Evondos tukee Vanhustyön keskusliiton toimintaa iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 17.12.2020

Tänä poikkeuksellisena ja haastavana vuonna halusimme Evondosilla ohjata joulumuistamisiin käytetyt varat joululahjoitukseen. Vanhustyön keskusliitto valikoitui Evondosin lahjoituskohteeksi, sillä liitto tekee arvokasta työtä iäkkäiden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Evondos mukana luomassa yksilöidympää hoivaa AICCELERATE-tekoälyhankkeessa

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 16.12.2020

Evondos osallistuu HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan koordinoimaan AICCELERATE-hankkeeseen. AICCELERATE-hankkeen tavoitteena on koneoppimista hyödyntäen rakentaa sairaalaympäristön erilaisiin tarpeisiin skaalautuva työkalu. Evondos käynnistää hankkeen myötä kehitystyön, jossa Evondos®-palvelua kehitetään Parkinsonin tautia sairastavien asiakkaiden yksilölliseen etähoivaan.