Ohita navigaatio

Miljoonien kansainvälinen sijoitus suomalaiseen terveysteknologiaan - salolainen Evondos tähtää kansainväliseen kärkeen

Tiedotteet | Leena Manner | 11.12.2017

Salolainen lääkeannostelurobotiikkaan keskittynyt terveysteknologiayritys Evondos on päässyt sopimukseen suuren norjalaisen pääomasijoittajan, Serendipity Partnersin, kanssa merkittävästä sijoituksesta yritykseen. Serendipity Partnersin sijoitus tulee mahdollistamaan Evondosin lääkeannostelurobottien tuotekehityksen ja menekin lisäämisen huomattavan kasvun sekä luo vahvaa pohjaa lisääntyvälle tuotannolle, käyttöönotolle ja viennille.

Evondosin lääkeannostelurobotit tukevat erityisesti kotona tapahtuvaa hoitoa. Robotti varmistaa oikean lääkityksen saamisen oikeaan aikaan sekä vapauttaa kotihoidon henkilöstöä vaativampaan työhön. Ratkaisun avulla lääkehoitovirheet voidaan minimoida. Tämä paitsi parantaa hoidon laatua, myös säästää merkittävästi kustannuksia.

"Suomalaisen terveysteknologiasektorin vauhti on ollut viime vuosina päätä huimaava ja Evondosin saama kansainvälinen huomio on osa tätä kotimaista menestystarinaa. Uusien omistajien vauhdittamana tähtäämme nopeaan kasvuun markkinoilla sekä uusiin työpaikkoihin ja lisääntyviin tuloihin niin Suomessa kuin muissa Pohjoismaissa," kommentoi Evondosin hallituksen puheenjohtaja Magnus Ehrnrooth.

"Evondosin lääkeannostelurobotit ovat jo käytössä useissa suomalaisissa ja norjalaisissa kunnissa ja kaupungeissa, ja olemme laajentamassa toimintaa myös mm. Ruotsissa ja Tanskassa. Sijoitus tuo lihaksia niin muiden eurooppalaisten kuin maailmanlaajuistenkin markkinoiden avaamiseen, sekä toiminnan merkittävään laajentamiseen jo olemassa olevissa maissa," Ehrnrooth  jatkaa.

Norjalainen Serendipity Partners investoi Evondosissa paitsi globaaliin kasvualaan, myös markkinoiden johtavaan teknologiaan.

"Evondosin osaaminen sekä voimakas halu kasvaa globaalilla tasolla merkittäväksi toimijaksi vaativalla toiminta-alueella vakuuttivat meidät. Pidämme myös Norjan kannalta tärkeänä, että meillä on vahva rooli kehittyvissä pohjoismaisissa teknologiayrityksissä kuten Evondos," toteaa Serendipity Partnersin johtaja Michael Bodd.

Evondosin toimitusjohtaja Jyrki Niinistö on iloinen paitsi teknologian tuomista mahdollisuuksista saavuttaa merkittäviä yhteiskunnallisia hyötyjä, myös sijoituksen tuomista mahdollisuuksista yritykselle.

"Nyt tehdyn sopimuksen myötä Evondos voi saavuttaa kunnianhimoiset kasvutavoitteensa. Tällä tulee olemaan merkittäviä liiketoiminnallisia ja työllisyyshyötyjä. Suurimmat voittajat löytynevät kuitenkin kodeista ja perheistä jotka hyötyvät paranevasta lääkehuollosta ja hyvästä hoivasta, sekä kunnista joilla on mahdollisuus saavuttaa huomattavia kustannussäästöjä ilman hyvinvointia heikentäviä leikkauksia."

Lisätietoja:

Jyrki Niinistö 
CEO
+358 40 500 2881

Jaa artikkeli