Ohita navigaatio

Kotihoito 2017 ja Digital Silver kokoavat päättäjät pohtimaan kotihoitoa

Tiedotteet | Leena Manner | 17.11.2017

Terveysteknologia on avainroolissa, kun etsitään ratkaisuja ikääntymisen haasteiden ratkaisemiseen. Marraskuussa Helsingissä on kaksikin terveysteknologian huipputapahtumaa. Evondos on näyttävästi kumppanina molemmissa tilaisuuksissa.

Kotihoito 2017 -tapahtuma kokoaa 21.-22.11. Clarion Hotelliin kotihoidon ja vanhustyön päättäjät ja asiantuntijat pohtimaan kehittyvän kotihoidon suuntaa. Ikääntymisestä johtuva hoivamenojen kasvupaine rakentuu pitkälti kotihoidon ratkaisuissa. Kotihoidon digiloikka on osa haasteen ratkaisua.

Kotihoito 2017 –tapahtumassa Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän palveluesimies Irma Lamppu kertoo, miten Päijät-Hämeessä ollaan otettu terveysteknologia hoitajalle avuksi ja ikäihmiselle turvaksi.  Suuntaa Euroopasta kertoo johtaja Daan Bultje Healthy Ageing Network Northern Netherlandsista. Päivien aikana esitelmissä pohditaan mm.  kotihoidon työnantajaroolin vetovoimaisuutta, toiminnanohjausjärjestelmien tehokäyttöä, ja kotihoidon roolia ja riskitekijöitä meneillään olevassa sote-uudistuksessa.

Helsingin Wanhassa Satamassa 28.11.2017 järjestettävä Digital Silver -tapahtuma kokoaa yhteen ratkaisulle keskeiset toimijat: palveluita tarjoavat yritykset, julkisen sektorin sekä kolmannen sektorin toimijat. Suomen teknologiaosaaminen, meneillään oleva sosiaali- ja terveydenhuollon uudistustyö ja palveluita tarjoavat teknologiayritykset muodostavat mahdollisuuden muuntua maailmanluokan edelläkävijöiksi.

Digital Silver järjestetään toista kertaa ja osana Slush-teknologiakonferenssia. Tilaisuutta isännöivät entinen pääministeri Esko Aho sekä toimitusjohtaja Mike Hodin, Global Coalition on Aging.

Esko Aho on kommentoinut Tekesin haastattelussa tapahtumaa seuraavasti: “Ikääntyvän väestön digipalveluista voi tulla meille menestystarina, jolle on pian suurta kysyntää ympäri maailmaa. Väestörakenteemme, kokomme, koulutustasomme ja teknologisen osaamisemme ansiosta olemme juuri täydellinen testiympäristö seniorikansalaisten digiratkaisuille. Jos onnistumme nyt kehittämään yhteisen ekosysteemin palveluiden tuottajien ja tilaajien kesken, pääsemme etulyöntiasemassa seuraavaan vaiheeseen rakentamaan käytännön ratkaisuja.”

”Ikääntyminen on valtava haaste kehittyneelle maailmalle. Me Evondosissa haluamme olla osa haasteen ratkaisua. Lääkeannostelupalvelumme on klassinen win-win-esimerkki, sillä se tarjoaa hyötyjä niin palvelua käyttävälle ikäihmiselle, hoitotyön nyt stressaantuneelle henkilöstölle kuin talouden tasapainottamisongelmissa painiskelevalle yhteiskunnalle”, myyntijohtaja Markus Mäkelä avaa yrityksen päätöstä lähteä mukaan tapahtumiin.

Puhujina Digital Silver -tapahtumassa ovat mm. perheministeri Annika Saarikko, disruption saarnamies, vuonna 2014 luovimmaksi suomalaiseksi valittu Perttu Pölönen, Health and Global Policy Institutea johtava Ryoji Noritake. Videotervehdyksen tilaisuuteen lähettää EU:n tutkimus- tuotekehitys- ja innovaatiokomissaari Carlos Moedas.

Jaa artikkeli