Ohita navigaatio

Lumipalloa kasvattamassa

Blogi | Eetu Koski | 29.08.2018

Innovaation tuominen markkinoille on kuin lumilinnan rakentaminen: tarvitaan paljon palloja, joita kasvatetaan ja yhdistetään vankaksi, vahvaksi rakennelmaksi. Lumilinnan voi rakentaa päivässä tai parissa, mutta innovaation kaupallistaminen vie aikaa, joskus jopa tuskallisen paljon aikaa.

Usko lumilinnan valmistumiseen on aika ajoin tiukoilla, joskus taas homma etenee vauhdikkaammin.  On selvää, että lumipallomme pyörii ja kasvaa voimalla, kun pidämme asiakkaastamme huolta ja voimme ratkaista ongelmia yhdessä. Hellekesästä huolimatta meidän lumilinnamme Evondosissa tuntuu rakentuvan hyvällä vauhdilla. Viime viikot ovat olleet suorastaan vauhdikkaita.

Norjassa lumipallomme on saamassa vauhtia kasvulleen kansallisen kilpailutuksen voitosta. 29 kuntaa järjesti yhteisen kilpailutuksen lääkehoidon järjestämiseksi. Voitimme oman kategoriamme, mikä mahdollistaa nyt mukana olleille kunnille etenemisen ilman erilliskilpailuttamista.

Ruotsissa iloitsemme kahdesta isosta avautuneesta mahdollisuudesta. Viime viikolla allekirjoittamamme sopimukset kertovat merkittävien kaupunkien halusta ottaa robotiikka osaksi kotihoidon arkea. Allekirjoitimme sopimukset Tukholmassa, jossa yksityinen palveluntarjoaja Legevisitten selvittää palvelumme vaikutuksia pilottihankkeella, sekä Umeåssa, joka yhdessä kolmen muun kunnan kanssa allekirjoitti kahden vuoden ja maksimiarvoltaan 6 MSEK:in suuruisen raamisopimuksen.

Suomessa riemua robotinkehittäjän arkeen tuo sosiaali- ja terveysministeriön #hyteairo-ohjelman jatko. Tarvitsemme tekoälyn ja robotiikan käyttöönotolle tavoitteita, ohjausta sekä muutosjohtajuutta tavoitteiden saavuttamiseksi.

Suomessa sote-uudistus vie kunnilta aikaa, energiaa ja resursseja. Tänä vuonna monet kunnat ovat päättäneet valmistautua tulevaan perustamalla kuntayhtymän sote-sektorilleen.  Monille kuntayhtymille on asetettu tiukat tavoitteet kustannusten nousun hillitsemiseen samalla kun niiden kuitenkin halutaan ylläpitävän tietty tuttu palvelutaso. Ei olekaan sattumaa, että hyviä tuloksia vaikuttavuusanalyyseistä rohmuava palvelumme kiinnostaakin kuntayhtymiä. Käymme neuvotteluja palvelun laajasta käyttöönotosta ympäri Suomea.

Jokainen lumilinnan rakentaja tietää, että yksikin sadepäivä voi viedä suunnitelmat ja rakennelmat romukoppaan. Tai että keväällä lumilinna sulaa ja seuraavaa rakennetaan vasta talven jälleen tullen. Me Evondosissa tiedämme, että meidän on jatkuvasti pidettävä huolta niin asiakkaistamme kuin palvelustamme, jotteivät korkeat odotukset sula kuten keväthanget.

Parasta huolenpitoa asiakkaista on palvelun jatkuva kehittäminen. Kesällä toimme palvelumme tueksi mobiilisovelluksen, appin. Sen avulla palvelumme käyttäjät eli kotihoidon henkilöstö voi seurata lääkehoidon tilaa tai lähettää robotin kautta viestejä asiakkaille. Kuumana kesänä oli viestillä hyvä vaikkapa muistuttaa veden juomisen tärkeydestä.  Työpöydillämme on lukuisia kehittämishankkeita. Palvelumme on varmaa ja helppokäyttöistä, mutta meille tämä ei vielä riitä. Haluamme olla todellinen edelläkävijä: Palvelumme on oltava turvallisin tapa ottaa lääkkeitä kotona ja turvallisen lääkehoidon esikuva.

Syksy kiireineen häämöttää jo työpöydillä. Ensimmäiset kuukaudet Evondosin toimitusjohtajana ovat paitsi opettaneet valtavasti myös  luoneet uskoa yhteiseen tulevaisuuteemme ja näyttäneet, että yhdessä voimme, hellekesänäkin, kasvattaa lumipalloja.

Jaa artikkeli