Ohita navigaatio

Suomalaisen robotiikan edelläkävijä Evondos Oy:sta Sailab-Medtechin ry:n sadas jäsen

Asiakastarinat | 18.10.2017

Terveysteknologia kehittyy ennen näkemättömällä vauhdilla. Ihmisille sekä sosiaali- ja terveydenhuollolle voidaan jo nyt tarjota uusia ratkaisuja ja palveluita. Yksi kiinnostavimmista mahdollisuuksista on robotiikka. 

Suomalaisen robotiikan edellävijä Evondos Oy on kehittänyt automaattisen lääkeannostelurobotin. Robotti on tarkoitetttu kotihoidossa oleville pitkäaikaislääkityille ja alkavasta muistisairaudesta kärsiville, jotta potilaat muistavat ottaa usein elintärkeät lääkkeensä. Robotti on etäyhteydessä terveydenhuollon ammattilaisiin ja hälyttää apua paikalle, mikäli lääkkeet jäävät ottamatta.

”On hienoa olla Sailab MedTechin sadas jäsen. Sote-sektorin toimintaympäristö elää jatkuvassa muutoksessa. Kaltaisemme kasvuyrityksen on mahdotonta seurata yksityiskohtaisen tarkasti toimintaympäristön muutoksia. Sailab -MedTech Finland ry ovat silmämme, korvamme ja nenämme muutoksen aistimisessa ja makustelemisessa”, toimitusjohtaja Jyrki Niinistö Evondos Oy:stä kertoo.

Sailab –MedTech Finland ry on terveysteknologiayritysten perinteikäs vaikuttaja- ja edunvalvontajärjestö, joka uudistaa toimintaansa voimaakkaasti. Järjestö edistää toimintaympäristön ja terveydenhuollon kehittymistä ja toimii terveysteknologian viestinviejänä. 

”Terveysteknologia nousee terveydenhyödyn tuottajana tulevaisuudessa vähintään lääketeollisuuden rinnalle”, toteaa toimitusjohtaja Laura Simik, Sailab – MedTech Finland ry:sta. ”Rakennamme yhteistyössä eri toimijoiden sellaista toimintaympäristöä, että Evondos Oy ja muut yritykset voivat enenevässä määrin tarjota turvallisia ja innovatiivisia terveysteknologian ratkaisuja ja niihin liittyviä palveluita potilaille sekä sosiaali- ja terveydenhuollolle”, hän jatkaa.

Terveysteknologia tarjoaa Suomelle myös suuria mahdollisuuksia. Sen avulla voidaan lisätä ihmisten työ- ja toimintakykyä, edistää omaehtoista elämää ja lisäksi se tarjoaa Suomelle kasvun lähteitä investointeina, vahvan osaamisen ja tiedon hyödyntämisenä sekä työllistäjänä. 

”Evondos-palvelu on hyvä esimerkki tästä: palvelumme antaa kotihoidon asiakkaille mahdollisuuden itsenäiseen elämään kotona lääkehoidon tehostuessa. Vahvasti kasvavana yrityksenä tarjoamme työtä tulevaisuuden toimialla ja rakennamme määrätietoisesti Suomen seuraavaa satavuotiskautta”,  toimitusjohtaja Jyrki Niinistö Evondos Oy:stä kertoo.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Panostuksia teknologia- ja tuotekehitykseen: Ville Saarainen aloitti Evondosin teknologiajohtajana

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 31.08.2020

Teknologia- ja tuotekehitys on terveysteknologia-alalla ensisijaisen tärkeää ja pyrimme Evondosilla panostamaan siihen, että toimintamme kehittyy jatkuvasti. Osana panostuksiamme teknologioiden ja tuotteidemme kehitykseen, Evondosilla aloitti 10.8.2020 uusi teknologiajohtaja, DI Ville Saarainen.

Terveysteknologiayritys Evondos saa uuden kumppanin Verdanesta vahvistamaan kotihoidon kehitystä Pohjoismaissa

Tiedotteet | Eetu Koski | 07.05.2020

SALO/OSLO – Verdane, Pohjois-Eurooppalaisten kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut sijoittaja, sijoittaa terveysteknologiayritys Evondosiin. Suomalainen Evondos on Pohjoismaiden markkinajohtaja kotihoidon asiakkaille suunnatuissa lääkeannostelupalveluissa. Potilasturvallisuus ja Evondos palvelun luotettavuus mahdollistavat kotihoidon asiakkaalle itsenäisen elämän kotona.

Evondosin asiakastiedote asiakastuesta ja etäkoulutusmahdollisuuksista

Tiedotteet | Leena Manner | 19.03.2020

COVID-19-virus on ajanut maamme poikkeustilaan. Virus on haitallinen ja erittäin vaarallinen ikäihmisille ja pitkäaikaissairaille. Sen vuoksi hallitus on asettanut merkittäviä, meidän kaikkien elämään vaikuttavia rajoitteita riskiryhmien suojelemiseksi. Me kaikki teemme nyt yhdessä parhaamme suojellaksemme näitä riskiryhmiä.