Ohita navigaatio

Sairaanhoitaja Satu Tolonen, Jukolan tiimi, Hämeenlinna: Evondos-palvelu sopii tosi monelle kotihoidon asiakkaalle

Asiakastarinat | 04.03.2020

”Ihan ensimmäisinä aloitettiin”, tiiminvetäjä, sairaanhoitaja Satu Tolonen Hämeenlinnan Jukolan tiimistä kertoo. Hämeenlinna oli ensimmäisiä Evondos-palvelua aikoinaan pilotoineita kuntia ja yhteistyö on jatkunut siitä lähtien. Satu Tolonen on seurannut läheltä, miten Evondos-palvelusta on tullut normaali työtapa.

Hämeenlinnassa Rengon tiimissä palvelu on käytössä kolmasosalla kotihoidon asiakkaista, Jukolassa reilulla neljänneksellä. Ei olekaan ihme, että Evondos-palveluun ollaan tyytyväisiä.

”Meillä teknologian käyttöä ajatellaan asiakkaiden kautta. Tiedämme palvelun soveltuvan monille asiakkaistamme ja tarjoamme sitä niille, joiden arvioimme hyötyvän sen käytöstä.”

Satu Tolonen kertoo, että Jukolan kotihoidon asiakkailla on lääkkeenjaon ohella paljon muitakin kotihoidon tarpeita. Siksi käyntimäärien vähentäminen ei olekaan ollut ensisijainen tavoite palvelun käyttöönotossa eikä suurin palvelusta saatu hyöty.

”Joustavuus. Se on varmasti se suurin hyöty, mitä olemme saaneet. Aiemmin kovin monen asiakkaamme lääkkeenotto ei ollut kovinkaan täsmällistä, sillä ajankohta ajoittui sen mukaan, miten kotihoito ehti paikalle. Nyt lääkkeet tulevat otetuiksi ajallaan, ja se on iso helpotus niin henkilöstölle, asiakkaille kuin heidän läheisilleen. Lääkehoito on tärkeä osa työtämme ja tulee nyt hoidetuksi kunnolla niin kuin pitääkin,” Tolonen kertoo.

Kun lääkkeenotto sujuu itsenäisesti ja oikeaan aikaan, kotihoidolla ei ole niin tulenpalava kiire jakamaan lääkkeitä vaan aikataulut voidaan laatia vapaammin ja toimivammiksi. Tämä helpottaa kiirettä erityisesti aamuin ja illoin.

”Kun käynnit voidaan jakaa tasaisemmin pitkin päivää, kaikki hyötyvät. Henkilöstö ei joudu rientämään kiireellä paikasta toiseen, vaan voi keskittyä asiakkaaseen ja tämän hoitoon. Tämä näkyy myös asiakkaillemme kiireettömimpinä kohtaamisina. Asiakkaamme osaavat selvästi arvostaa tätä,” Satu Tolonen kertoo.

Evondos-palveluun ovatkin tyytyväisiä niin kotihoidon henkilöstö kuin asiakkaat.

Jukolan tiimissä kieltäydytään harvoin lääkeannostelurobotin käytöstä. Asiakkaista opastetaan ja heille kerrotaan jo ennalta uudesta tavasta hoitaa lääkkeiden ottaminen. Epäluuloisia houkutellaan asiakkaiksi kokeilujakson ajaksi. Pakolla laitetta ei kenellekään viedä

”Aika moni asiakkaistamme on oikein ylpeä siitä, että osaa käyttää lääkeannostelurobottia ja että on sellaisen saanut. Kokeilujakson jälkeen laitetta ei haluta enää antaa pois.”

Myös henkilöstölle laitteen käyttö on rutiininomaista, osa normaalia työntekoa. Sijaiset Jukolaan tulee pääsääntöisesti Hilkka-sijaistiimistä, jossa laitteen käyttö on myös tuttua. Uusi henkilöstö perehdytetään yleensä muutaman päivän ”vierihoidon” aikana ja kun käyttö sekä ohjeet ovat helppoja, ongelmia ei ole esiintynyt.

”Lääkehoidossa onnistuminen on hyvän hoidon perusta. Siksi olemmekin oikein tyytyväisiä siihen, että meillä on työssä tukena Evondos-palvelu,” Satu Tolonen kiteyttää.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Evondos tukee Vanhustyön keskusliiton toimintaa iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 17.12.2020

Tänä poikkeuksellisena ja haastavana vuonna halusimme Evondosilla ohjata joulumuistamisiin käytetyt varat joululahjoitukseen. Vanhustyön keskusliitto valikoitui Evondosin lahjoituskohteeksi, sillä liitto tekee arvokasta työtä iäkkäiden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Evondos mukana luomassa yksilöidympää hoivaa AICCELERATE-tekoälyhankkeessa

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 16.12.2020

Evondos osallistuu HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan koordinoimaan AICCELERATE-hankkeeseen. AICCELERATE-hankkeen tavoitteena on koneoppimista hyödyntäen rakentaa sairaalaympäristön erilaisiin tarpeisiin skaalautuva työkalu. Evondos käynnistää hankkeen myötä kehitystyön, jossa Evondos®-palvelua kehitetään Parkinsonin tautia sairastavien asiakkaiden yksilölliseen etähoivaan.

Evondosin henkilöstömäärä kasvoi yli 20 % vuonna 2020 – rekrytointitarve jatkuu vahvana poikkeusoloista huolimatta

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 23.11.2020

Vuonna 2007 perustettu Evondos on Pohjoismaiden johtava automaattisten lääkeannostelupalveluiden tarjoaja. Kuluvana, poikkeuksellisena vuonna yhtiö on panostanut toimintansa kehittämiseen rekrytoimalla ennätysmäärän uusia ammattilaisia.