Ohita navigaatio

Robottiin eivät taudit vaikuta

Asiakastarinat | 03.04.2020

Teknologiaohjaaja Nina Viiri, Rovaniemen kaupunki

"Kun hoitajat ovat tiukoilla, teknologia rientää avuksi", teknologiaohjaaja Nina Viiri Rovaniemeltä kiteyttää Evondos-palvelun merkityksen korona-aikakautena. Vaikka tilanne koronaepidemian kanssa on edelleen suhteellisen rauhallinen, epävarmuus tulevasta huolettaa jo nyt. Lääkeannostelurobotti tuo kotihoidon arkeen pysyvyyttä.

Rovaniemen kaupunki on tutustunut Evondos-palvelun vaikuttavuuteen 20 laitteen voimin. Kilpailutus syksyllä 2019 antaa mahdollisuuden lisätä määrän 80 yksikköön. Määrää kasvatetaan rauhallisesti, tosin korona voi nopeuttaa käyttöönottoa.

Robottiin eivät taudit vaikuta

"Tällä hetkellä lääkeannostelurobotin paras puolestapuhuja on sen vakaus: se ei sairastu eikä tartuta. Kotihoidon asiakkaat kuuluvat kaikki COVID19-riskiryhmiin ja velvollisuutemme on suojata heitä ja henkilöstöämme parhain mahdollisin käytössämme olevin keinoin. Lääkeannostelurobotti on hyvä esimerkki tästä."

Käyttöönoton tueksi Evondos tarjoaa tarvittavat koulutukset ja asiakaspalvelun etänä. Käytössä on myös verkkopohjainen oppimisympäristö kursseineen.

Ruuhkien purku tavoitteena

Viiri kertoo, että hankintapäätös Rovaniemellä tehtiin tavanomaisia ja totuttuja kriteerejä noudattaen, silloin ei vielä kukaan osannut ajatella koronavirusta näin vaikuttavaksi tai vaaralliseksi. Hankinnan tekijöinä olivat lääkehoidon varmuus, käyntimäärien vähenemisen tuovat kustannusvaikutukset ja Rovaniemellä myös halu purkaa työpäivien ruuhkahuippuja.

"Haemme keinoja helpottaa ja sujuvoittaa työntekoa. Keinot siirtää työn painopistettä pois ruuhkista keskipäivään ovat todella arvokkaita! Työn ruuhkaisuutta lisää Rovaniemen pitkät etäisyydet. Kaukaisimmat etäisyydet tiimin sisällä ovat yövuorossa yli 90 kilometriä. Siinä menee kotihoidon aikaa pelkkiin siirtymisiin melkoisesti. Teknologialla on iso rooli työrutiinien kehittämisessä."

Evondos-palvelua on lisätty kilpailutuksen jälkeen rauhallisesti, pikkuhiljaa, lähinnä kotihoidon uusien asiakkaiden myötä. Nopeampaa käyttöönottoa on hidastanut yhtaikaiset muut projektit, kuten vaikkapa alueiden siirtyminen omaan toimintaan. Kaikkeen eivät voimavarat riitä!

Evondos tuo joustavuutta toimintoihin

"Voi olla, että koronavirus vauhdittaa nyt käyttöönottoa. Meidän on hoidettava lääkkeenjako luotettavasti ja varmasti kaikissa tilanteissa. Evondos-palvelu tuo joustavuutta töiden suunnitteluun ja tiedämme, että palvelun avulla lääkkeenjako toimii ongelmitta asiakkaillaan. On hienoa, että käyttöönotto antaa meille lisää mahdollisuuksia selvitä tilanteesta."

Käyttöönottoa helpottaa se, että henkilöstölle palvelu on jo tuttu ja asiakkailtakin on saatu positiivista palautetta. Tarvittaessa nopeaa käyttöönottoa tukee sekin, että kaikki pääkäyttäjät on jo koulutettu. Pääkäyttäjinä ovat kotisairaanhoitajat, joilta Nina Viiri kertoo tulleen hyviä vinkkejä ja ideoita palvelun käyttämisessä.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Panostuksia teknologia- ja tuotekehitykseen: Ville Saarainen aloitti Evondosin teknologiajohtajana

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 31.08.2020

Teknologia- ja tuotekehitys on terveysteknologia-alalla ensisijaisen tärkeää ja pyrimme Evondosilla panostamaan siihen, että toimintamme kehittyy jatkuvasti. Osana panostuksiamme teknologioiden ja tuotteidemme kehitykseen, Evondosilla aloitti 10.8.2020 uusi teknologiajohtaja, DI Ville Saarainen.

Terveysteknologiayritys Evondos saa uuden kumppanin Verdanesta vahvistamaan kotihoidon kehitystä Pohjoismaissa

Tiedotteet | Eetu Koski | 07.05.2020

SALO/OSLO – Verdane, Pohjois-Eurooppalaisten kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut sijoittaja, sijoittaa terveysteknologiayritys Evondosiin. Suomalainen Evondos on Pohjoismaiden markkinajohtaja kotihoidon asiakkaille suunnatuissa lääkeannostelupalveluissa. Potilasturvallisuus ja Evondos palvelun luotettavuus mahdollistavat kotihoidon asiakkaalle itsenäisen elämän kotona.

Evondosin asiakastiedote asiakastuesta ja etäkoulutusmahdollisuuksista

Tiedotteet | Leena Manner | 19.03.2020

COVID-19-virus on ajanut maamme poikkeustilaan. Virus on haitallinen ja erittäin vaarallinen ikäihmisille ja pitkäaikaissairaille. Sen vuoksi hallitus on asettanut merkittäviä, meidän kaikkien elämään vaikuttavia rajoitteita riskiryhmien suojelemiseksi. Me kaikki teemme nyt yhdessä parhaamme suojellaksemme näitä riskiryhmiä.