Ohita navigaatio

Helsingissä koronan kiihdyttämä käyttöönotto

Asiakastarinat | 13.05.2020

”Jouduimme vähän muuttamaan suunnitelmia niin aikataulun kuin käyttöönoton toteutuksen osalta. Nyt viemme Evondos-palvelua nopeutetussa aikataulussa kentälle ja samalla käyttöönotto tehdään täysin etänä, fyysisiä kontakteja välttäen. Haluamme suojella yhtälailla asiakkaitamme kuin kotihoidon henkilöstöä,” suunnittelija Tuomas Rantala Palvelukeskus Helsingistä kertoo.

Ennen palvelun käyttöönottoa Helsinki sekä kartoitti että pilotoi markkinoilla olevat vaihtoehdot ja järjesti tiukasti määritellyn kilpailutuksen, johon vain Evondos jätti tarjouksen.

”Helsinki on Suomen suurin kaupunki, kotihoidolla on noin 13 000 asiakasta. Volyymit ovat valtavat. Tämä kaikki korostaa luotettavuutta ja toimivuutta: epäonnistuminen merkitsee ongelmia kovin monelle.”

”Tarvitsemme ratkaisun, jonka kanssa tiedämme, mitä saamme. Aiomme viedä palvelun laajasti käyttöön 27 kotihoidon toimipisteeseen, ensimmäiselle vuodelle tavoitteena on 350 laitteen käyttöönotto. Nyt meillä on kaikki valmiina käyttöönottoa varten, ja odotamme toimipisteiden tilauksia.”

Rantalan mielestä 300 laitteen käyttöönotto korona-aikana on yhtaikaa tiukka, mutta silti varovainen ja realistinen. 

Koulutukset täysin etänä
Koronan myötä tavanomaisia käyttöönottosuunnitelmia on jouduttu muuttamaan. Hoitajille pidettävät infotilaisuudet ja koulutukset pidetään nyt kaikki etänä. Rantala näkee tässä hyviäkin puolia.

”Ensimmäiseen hoitajainfossa oli lähes 130 osallistujaa kotihoidosta. Tilaisuus onnistui ja saimme kiitosta siitä, että vaikka naamakkain ei päässytkään tapaamaan ja näkemään laitetta, kysymyksiä oli helppo esittää chatissa. Kysymyksiä tulikin runsaasti ja saimme myös heti vastattua jokaiseen.”

Rantalaa jännittää hieman se, miten Evondos-robotin täyttökoulutus etänä sujuu. Sitä kun ei ole aiemmin missään etänä toteutettu.

”Emme halua kerätä kouluttautujia samaan tilaan tartuntavaaran vuoksi. Tarvitsemme tueksi omaehtoista harjoittelua demolaiteella. Evondosin kouluttajien kanssa olemme miettineet tätä toteutusta. Selvää on, että dokumentoimme tarkkaan kaikki vaiheet, jotta voimme oppia tekemästämme.”

Oikealla asenteella eteenpäin
Rantalan mielestä koulutuksessa onnistumisessa keskeistä on yhteisen kielen löytyminen kouluttajien ja koulutettavien välillä. Kouluttajat eivät saa olla ”liian teknisen” tuntuisia tai puhua vierailla termeillä.

”Epäonnnistuneita ovat koulutustilaisuudet, joissa kouluttaja tuntee liian hyvin oman laitteensa ja sen ominaisuudet ja on niiden vanki. Tätä en kyllä ole havainnut Evondosin kouluttajissa.”

Rantala on luottavainen etäkäyttöönoton onnistumisesta. Tärkeintä on asenne, ja se hänen mielestään on hyvinkin kohdillaan Helsingissä.

”Kotihoidon henkilöstö Helsingissä on tottunut ottamaan uutta vastaan. Heillä on positiivinen asenne toiminnan kehittämiseen ja uusien välineiden hyödyntämiseen. Sillä asenteella mennään pitkälle, korona-aikanakin.”

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Panostuksia teknologia- ja tuotekehitykseen: Ville Saarainen aloitti Evondosin teknologiajohtajana

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 31.08.2020

Teknologia- ja tuotekehitys on terveysteknologia-alalla ensisijaisen tärkeää ja pyrimme Evondosilla panostamaan siihen, että toimintamme kehittyy jatkuvasti. Osana panostuksiamme teknologioiden ja tuotteidemme kehitykseen, Evondosilla aloitti 10.8.2020 uusi teknologiajohtaja, DI Ville Saarainen.

Terveysteknologiayritys Evondos saa uuden kumppanin Verdanesta vahvistamaan kotihoidon kehitystä Pohjoismaissa

Tiedotteet | Eetu Koski | 07.05.2020

SALO/OSLO – Verdane, Pohjois-Eurooppalaisten kasvuyritysten rahoittamiseen erikoistunut sijoittaja, sijoittaa terveysteknologiayritys Evondosiin. Suomalainen Evondos on Pohjoismaiden markkinajohtaja kotihoidon asiakkaille suunnatuissa lääkeannostelupalveluissa. Potilasturvallisuus ja Evondos palvelun luotettavuus mahdollistavat kotihoidon asiakkaalle itsenäisen elämän kotona.

Evondosin asiakastiedote asiakastuesta ja etäkoulutusmahdollisuuksista

Tiedotteet | Leena Manner | 19.03.2020

COVID-19-virus on ajanut maamme poikkeustilaan. Virus on haitallinen ja erittäin vaarallinen ikäihmisille ja pitkäaikaissairaille. Sen vuoksi hallitus on asettanut merkittäviä, meidän kaikkien elämään vaikuttavia rajoitteita riskiryhmien suojelemiseksi. Me kaikki teemme nyt yhdessä parhaamme suojellaksemme näitä riskiryhmiä.