Ohita navigaatio

Evondosilla menee Pohjoismaissa hyvin!

Asiakastarinat | 31.01.2020

”Tulevaisuus näyttää nyt hyvältä, sillä palvelukonseptimme on osoittanut täyttävänsä asiakkaille annetut lupaukset lääketurvallisuudesta, toimintavarmuudesta ja helppokäyttöisyydestä. Asiakkaat palkitsevat meitä tästä ottamalla palvelun käyttöön”, Evondosin toimitusjohtaja Eetu Koski kuvaa Evondosin kehitystä.

Vahvoja tekijöitä kysyntämuutoksen taustalla ovat ikääntyminen ja sote-sektorin työvoimapula. Suomi kohtaa länsimaista ensimmäisenä ikääntymisen haasteet, suuret ikäluokat ovat siirtyneet jo eläkkeelle ja ovat pikkuhiljaa tulossa palveluiden käyttäjiksi.

Kunnat ja kuntayhtymät ovat ryhtyneet jo varautumaan tulevaan palvelutarpeen kasvuun. Lisää kimmoketta teknologian hyödyntämiselle antaa työvoimapula: pätevästä henkilöstöstä kilpaillaan ja sijaisten löytäminen on lähes mahdotonta.

”Evondos on alallaan selvä markkinajohtaja ja ainoa kaikissa Pohjoismaissa markkinoilla oleva toimija. Referenssimme ovat kiistattomat, meillä on näyttöä konseptimme toimivuudesta yli 200  asiakasorganisaatioissa. Olemme yhtä aikaa ylpeitä ja nöyriä saavutustemme äärellä: lähes 4 miljoonaa oikein jaettua lääkeannosta ja yli 99 prosentin onnistumisprosentilla antaa aihetta iloon, mutta myös velvoittaa,” Koski jatkaa.

”Teknologia ei ole Evondosille itseisarvo, vaan väline. Asiakas on meille kaiken keskiössä, teemme työtä, jotta kotihoidon asiakkailla on mahdollisuus itsenäiseen, turvalliseen elämään ja arkeen omassa tutussa kodissa mahdollisimman pitkään,” Koski avaa Evondosin perusteita. Koski toteaa, että onnistunut lääkehoito on keskeisessä roolissa tavoitteen onnistumiseksi.

Koski tuli toimitusjohtajaksi kesällä 2018. Hän kertoo, että toimitusjohtaja-aikanaan yritys on muuttunut todella paljon. Muutoksen on mahdollistanut omistajien edellyttämä tiukka keskittyminen kaikkein tärkeimpään. Kasvuyritykselle ei ole mahdollista rönsyillä toiminnoissaan. Keskiössä tärkeimpänä on lisäarvon tuottaminen kotihoitoon.

”Keskitymme jatkossakin palvelemaan kotihoitoa tarjoavia asiakasorganisaatioita. Kehitämme edelleen sekä lääkeannostelurobottiamme ja sen toimintaa että omaa palvelukonseptiamme ja toimintaamme. Meillä on lukuisia kehittämishankkeita toteutettuina, meneillään ja suunnitelmissa.”

Laitteen ja palvelukonseptin kehittämisen ohella yhtiö tähyää ja selvittää myös palvelun viemistä uusille markkinoille. Erilaisia selvityksiä on meneillään, Euroopan ohella Kanadan markkinat kiinnostavat.

”Olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja erilaisilta mahdollisilta kumppaneilta ympäri maailmaa. Se on mairittelevaa ja hienoa, mutta pidämme pään kylmänä ja mietimme tarkkaan seuraavat askeleet. Tällä hetkellä Kanada näyttää lupaavimmalta suunnalta, mutta minkäänlaisia päätöksiä uusista markkinoista ei yrityksessä ole vielä tehty. Suunnitelmat pitää tarkastaa moneen kertaan ennen lähtölaukauksia,” Koski huomauttaa.

Lisäarvoa asiakasorganisaatioille tuovista kehitystoimista Koski mainitsee tietojärjestelmien integraatioprojektit. Niitä on tehty Norjassa, Ruotsissa ja Suomessakin on vireillä pari hanketta, missä Evondosin järjestelmä viedään osaksi asiakkaan toiminnanohjausjärjestelmää.

”Integraatiot helpottavat kotihoidon arkea vähentämällä käytettäviä ja seurattavia järjestelmiä ja tehostaa tiedolla johtamista. Dataa saadaan kotihoidon hoitajien ja potilaiden hyödyksi.

Jaa artikkeli

Lisää aiheesta

Evondos tukee Vanhustyön keskusliiton toimintaa iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 17.12.2020

Tänä poikkeuksellisena ja haastavana vuonna halusimme Evondosilla ohjata joulumuistamisiin käytetyt varat joululahjoitukseen. Vanhustyön keskusliitto valikoitui Evondosin lahjoituskohteeksi, sillä liitto tekee arvokasta työtä iäkkäiden hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseksi ja ylläpitämiseksi.

Evondos mukana luomassa yksilöidympää hoivaa AICCELERATE-tekoälyhankkeessa

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 16.12.2020

Evondos osallistuu HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan koordinoimaan AICCELERATE-hankkeeseen. AICCELERATE-hankkeen tavoitteena on koneoppimista hyödyntäen rakentaa sairaalaympäristön erilaisiin tarpeisiin skaalautuva työkalu. Evondos käynnistää hankkeen myötä kehitystyön, jossa Evondos®-palvelua kehitetään Parkinsonin tautia sairastavien asiakkaiden yksilölliseen etähoivaan.

Evondosin henkilöstömäärä kasvoi yli 20 % vuonna 2020 – rekrytointitarve jatkuu vahvana poikkeusoloista huolimatta

Tiedotteet | Emilia Hellgren | 23.11.2020

Vuonna 2007 perustettu Evondos on Pohjoismaiden johtava automaattisten lääkeannostelupalveluiden tarjoaja. Kuluvana, poikkeuksellisena vuonna yhtiö on panostanut toimintansa kehittämiseen rekrytoimalla ennätysmäärän uusia ammattilaisia.