Evondos-palvelu purkamassa ruuhkahuippuja – asiakastarina Lopelta
Lopella Evondos-palvelu otettiin käyttöön viime syksynä neljän lääkeannostelurobotin voimin. Nyt määrä on noussut neljästä kolmeentoista ja palveluun ollaan oltu tyytyväisiä. Kotihoidon ohjaaja Niina Oksanen sekä lähihoitaja Saija Virtanen kertovat, miten palvelun käyttöönotto on sujunut näinkin ripeällä aikataululla pandemiatilanteesta huolimatta – avainasemassa ovat olleet hoitajien innokas asenne sekä yhteen hiileen puhaltaminen.
Palvelun käyttöönoton tavoitteena ajan vapauttaminen
Aiemmin osa hoitajien tekemistä käynneistä toteutettiin, jotta lääkkeiden ottaminen saatiin varmistettua.
”Kun lähdettiin tähän mukaan, ajatuksena oli se, että saataisiin vapautettua lisää aikaa asiakkaillemme, sillä tarkastuskäynnit voisivat jäädä pois”, Niina Oksanen kertoo. Tässä tavoitteessa Lopella ollaan onnistuttu – nyt ruuhkahuippuja ollaan saatu purettua ja tarkastuskäyntejä on tippunut pois. Tämä puolestaan on vapauttanut hoitajien arvokasta työaikaa muihin työtehtäviin.
Palvelulla positiivinen vastaanotto
Kotihoidon asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä palveluun. ”Olen kuullut sanottavan, että siitä ei enää oikeen haluttaisi luopua, kun siihen ollaan jo totuttu ja siitä on tullut osa arkea”, Saija Virtanen kertoo.
Lähihoitajana työskentelevä Saija on yksi laitteen pääkäyttäjistä Lopella. ”Olen aina ollut kiinnostunut uusista asioista sekä erilaisista laitteista ja koneista, joten sen takia lähdin mielelläni Evondos-palvelun pääkäyttäjäksi”. Lopella on Saijan lisäksi kaksi muuta pääkäyttäjää, jotka opastavat työkavereitaan lääkeannostelurobotin käyttämisessä.
”Palvelulla on kaiken kaikkiaan ollut positiivinen vastaanotto. Työntekijöille tätä ei ole tarvinnut oikeastaan markkinoida, sillä he ovat ottaneet tämän vastaan innokkaalla asenteella. Työntekijät ovat myös miettineet sitä, kenelle asiakkaillemme palvelu voisi sopia.”, Niina Oksanen kertoo.
Yhteistyö avainasemassa käyttöönotossa
Koronapandemia vaikutti Evondos-palvelun käyttökoulutuksiin. Joukko-opetusta ei voitu järjestää, joten koulutus oli tästä syystä henkilökohtaisempaa.
”Välillä on ollut epävarmuutta siitä, miten täyttöpäivänä tulikaan toimia. Onneksi apu on aina lähellä, sillä asiakaspalveluun voi soittaa 24/7. Ongelmatilanteissa olenkin kannustanut muita soittamaan Evondosin asiakaspalveluun – se on aina auki ja sieltä saa kyllä apua, kunhan uskaltaa rohkeasti kysyä”, Saija tiivistää.